Hostal Esteba

Hostal Esteba

Caldes de Malavella, Girona
Hostal Esteba  header
Home > Coneixes la Via Marina del Camí de Sant Jaume?

Coneixes la Via Marina del Camí de Sant Jaume?
Hostal EstebaConeixes el Camí de Sant Jaume? Es tracta del famós “Camino de Santiago” a Catalunya, un dels camins de pelegrinatge més coneguts i estimats del món. A l’Hostal Esteba us descobrim la Via Marina del Camí de Sant Jaume que passa per Caldes de Malavella, perquè gaudiu del recorregut amb nosaltres. Poseu-vos calçat còmode i seguiu-nos en aquesta aventura!

Històricament, han estat molts els pelegrins catalans que van acudir a Santiago de Compostela, així com els europeus que entren a la península pels Pirineus catalans, però utilitzaven diferents itineraris i mai no es va acabar de configurar una ruta principal, per aquest motiu l’any 1992 es va decidir crear el Camí de Sant Jaume, que partint del monestir de Montserrat arriba fins a la població d’Alcarràs, prop d’Aragó. A l’Hostal Esteba us descobrim la Via Marina del Camí de Sant Jaume també conegut com el Camí de Catalunya.

La Via Marina del Camí de Sant Jaume és un nou tram d’entramat de camins que uneix Girona amb Barcelona, resseguint l’antiga Via Augusta. Inicia el seu recorregut a Sarrià de Ter, municipi en el qual es desdobla el camí ja existent que va de la Jonquera i el Monestir de Sant Pere de Rodes a Montserrat. El camí continua pels municipis de Girona, Fornells, Riudellots, Caldes de Malavella, Vidreres, Lloret de Mar, Blanes, Malgrat, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar, Caldes d'Estrac, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Premià de Mar, El Masnou, Montgat, Badalona, Sant Adrià de Besòs i Barcelona.

A l’Hostal Esteba us animem a recórrer dues de les etapes de la Via Marina del Camí de Sant Jaume, concretament les que passen a prop del nostre allotjament, el qual descobrireu que és el lloc ideal on allotjar-vos durant el vostre pelegrinatge gràcies a la tranquil·litat del seu emplaçament i a la comoditat de les nostres habitacions.

La primera etapa de la Via Marina del Camí de Sant Jaume comença al Coll de Panissars, que es desdobla a l’alçada de Sarrià del Ter, sent aquest el municipi que connecta la Via Marina amb el Camí de Sant Jaume. El pelegrinatge comença a la plaça de la Catedral de Girona, per on el pelegrí s’endinsa en un itinerari pel centre històric de la ciutat, tot gaudint d’un gran nombre de riqueses artístiques de gran bellesa que es remunten a la tradició Jacobea. Un bon exemple és l’escultura de l’apòstol que trobem al bell mig de la façana de la catedral.

Aquesta primera etapa connecta la població de Sarrià de Ter amb Caldes de Malavella a través d’un traçat de 23 quilòmetres que travessa les comarques del Gironès (Sarrià, Girona i Fornells) i La Selva (Riudellots i Caldes de Malavella). Aquesta primera etapa de la Via Marina del Camí de Sant Jaume és una gran oportunitat per conèixer de prop l’interior del Baix Empordà i la Costa Brava, amb tota la riquesa històrica i patrimonial que presenten els diversos punts pels que passa l’itinerari.

Arribat aquest punt, el més important és trobar un bon allotjament on poder descansar i fer nit. A l’Hostal Esteba trobareu tota la tranquil·litat que necessiteu a més de poder gaudir de totes les comoditats que us oferim, en un hostal únic amb més de 50 anys de tradició. La nostra fonda, fundada l’any 1977 és un petit hostal amb un magnífic restaurant i bar, situat a l’entrada del poble, un allotjament familiar que farà que us trobeu com a casa i podreu agafar forces.

Un cop hagueu descansat i recuperat forces per continuar, ens endinsem a la segona etapa de la Via Marina del Camí de Sant Jaume, una de les més exigents dins la comarca de La Selva, amb un traçat de 27 quilòmetres íntegrament des de Municipi fins a Lloret de Mar. El pelegrí inicia el recorregut a la nostra població (Aquae Calidade) creada en època romana, famosa per les aigües termals de capacitat curativa, on es poden visitar també les termes romanes del Puig de Sant Grau. A mesura que avancem trobem com entre Vidreres i Lloret de Mar es creua la Serralada Litoral selvatana, vorejant el Massís de Cadiretes, on gaudir d’un paisatge encantador amb una flora i una fauna típicament mediterrànies.

Sense dubte, la Via Marina del Camí de Sant Jaume és un dels camins de pelegrinatge més bonics que podem trobar a Catalunya, per això a l’Hostal Esteba us animem a conèixer el nostre meravellós entorn natural a través dels seus camins.

Per a més informació visiteu-nos o feu la vostra reserva ara a la nostra pàgina web!