Hostal Esteba

Hostal Esteba

Caldes de Malavella, Girona
Hostal Esteba  header
Home > Camp dels Ninots

Camp dels Ninots
Hostal EstebaConeguda per les seves aigües termals, Caldes de Malavella és una població amb una llarga història, cultura i tradició que et sorprendrà a molts nivells. Coneixes el Camp dels Ninots? Es tracta d’un volcà que va existir ara fa uns 5 milions d’anys, on es va formar un llac que va crear un ric ecosistema al seu voltant. Avui dia, les restes fòssils que s’hi troben s’han preservat en un excel·lent estat de conservació. L’ Hostal Esteba és l’indret perfecte des d’on sortir per anar a visitar aquest important jaciment arqueològic, donada la seva proximitat. Vine a descobrir-ho!

La gran quantitat de fòssils que s’han pogut recuperar, fan del Camp dels Ninots un indret indispensable per conèixer els darrers 4 milions d’anys de la nostra història. Aquest jaciment ens aporta informació que ens ha permès saber com era el clima, el medi ambient i la fauna de la zona de Caldes de Malavella, molt abans de l’aparició de l’home. També ens permet explicar un dels canvis més importants de la història geològica de la Terra, quan fa uns 2 milions d’anys el món va entrar en la dinàmica glacial/interglacial que va marcar l’evolució humana, és per això que visitar el Camp dels Ninots pot ser interessant per saber més de la nostra existència i conèixer què hi havia abans que l’home existís.

El jaciment del Camp dels Ninots es pot visitar des de dues vessants. La primera, fent una visita a l’exposició permanent, una mostra museística que es pot seguir gràcies a les visites guiades de l’Oficina de Turisme de Caldes de Malavella. L’altra opció és desplaçar-nos fins a l’antic cràter del Camp dels Ninots, seguint una ruta circular que es pot fer a peu, adaptada per a tots els públics, senzilla i agradable, que es pot realitzar sortint des del centre de Caldes de Malavella, sent l’ Hostal Esteba el punt de partida ideal si volem visitar-lo després d’haver descansat al nostre allotjament, o bé sent el punt d’arribada perfecte després de la visita.

Un cop al jaciment, els visitants troben diferents elements informatius que permeten prendre una visió general, històrica, geològica, botànica, paleontològica i paisatgística de l’indret que els permeten apropar-se i conèixer aquest moment concret de la història de la vida i de la Terra, en el qual un seguit d’animals i plantes van desaparèixer fruit d’un canvi climàtic. L’ Hostal Esteba es troba molt a prop de totes dues vessants per visitar el Camp dels Ninots, per això us proposem una estada de cap de setmana al nostre allotjament, per poder gaudir i conèixer aquesta part de la nostra història. A més, podreu gaudir del nostre restaurant on oferim una gran varietat de plats basats en la cuina catalana i elaborats amb productes de la màxima qualitat, de proximitat i de temporada.

Si vols completar aquesta enriquidora visita al Camp dels Ninots amb una petita estada a Caldes de Malavella, no ho dubtis i visita’ns ara per conèixer tot el que l’ Hostal Esteba et pot oferir!