Hostal Esteba

Hostal Esteba

Caldes de Malavella, Girona
Hostal Esteba  header
Home > Arquitectura medieval a Caldes

Arquitectura medieval a Caldes
Hostal EstebaDiuen que hi ha un poble al cor de Catalunya, anomenat Caldes de Malavella, on a part d'aigües termals i trobem que l'arquitectura medieval és la protagonista.

Durant cinc segles els materials més utilitzats en les construccions d'arquitectura medieval foren la pedra, la fusta i el fang, i depenent de la zona de Catalunya es pot trobar el fang o la fusta en major o menor ús. Per veure una mostra d'aquest tipus d'edificacions, i conèixer Caldes de Malavella, no pots deixar de visitar aquests 3 llocs tan representatius que et descobrim a continuació. Són símbols de l'arquitectura medieval a Caldes que pots afegir a altres visites durant la teva estada a l'Hostal Esteba. L'emplaçament privilegiat de l'hostal a poca distància de la ciutat el fa únic per aquest tipus de recorregut.

El més destacat de l'arquitectura medieval a Caldes.

En primer lloc parlar-te de les muralles de l'antic Castell de Caldes de Malavella, joia de l'arquitectura medieval a la ciutat. Amb tres torres del s. XII, el trobes ubicat just al mig del nucli urbà, i tot i que les dependències interiors no s'han pogut conservar, la perfecció amb què les Torres A, B i C estan dissenyades no et deixaran indiferent. Aprofita per captar imatges de totes elles perquè cadascuna és especial. T'animaries a descobrir quin és el tret diferencial de cada Torre? Et donarem una pista, una Torre té planta de ferradura, un altre té planta semicircular i la tercera està orientada al Nord-est de les Termes Romanes.

En segon lloc convidar-te a passejar pel barri dels Polls. Allà hi trobaràs les cases més antigues de la ciutat, autèntica representació de l'arquitectura medieval de Caldes. Una és Can Trelles, del s. XVI-XVII, ubicada a la Plaça Petita. És famosa per la seva finestra de tradició gòtica a la primera planta, i les seves dues petites finestres al segon pis. L'altra casa és Cal Pebrot, del s. XVI-XVII, situada la plaça de Sant Grau, aquesta construcció d'arquitectura medieval de Caldes, ens deixa veure un edifici residencial de també dues plantes i golfes. Crida molt l'atenció una de les seves finestres, original del 1689, amb un gravat d'una imatge d'unes tisores. Sens dubte una visita que mereix més d'una fotografia.

I com a última recomanació, et proposaríem endinsar-te en el carrer dels Polls. Aniràs a parar a la plaça de les Gallines on estaràs en un espai que va ser l'escenari del mercat d'aviram durant molt de temps. T'imagines passejar per un espai que era el centre de compres del poble? Prepara la càmera del teu mòbil per retratar la seva porta adovellada, és espectacular.

Que més fer després de visitar l'arquitectura de Caldes.

Quan tornis de la teva excursió, després de conèixer millor el patrimoni caldenc, no oblidis relaxar-te mentre mires les teves fotografies als jardins i espais verds de l'Hostal Esteba. Gaudeix de la frescor del verd i imagina que estàs al pati de la teva casa d'estil medieval.

Aprofita les nostres agradables instal·lacions i el tracte proper de les persones que formen part de l'Hostal Esteba, i endinsa't en la història de l'arquitectura medieval de Caldes i gaudeix d'edificis únics. T'hi esperem!